PROFITYRES s.r.o.

Premio - vec dôvery !

Goodyear UltraGrip si odnáša úspechy z testov pneumatík

S tromi prvenstvami a s niekoľkými umiestneniami na stupňoch víťazov značka dokazuje, že na zimnú sezónu je dobre pripravená

Bratislava 14. decembra 2015 – Spoločnosť Goodyear s hrdosťou oznamuje, že jej úplne nový rad zimných pneumatík si vedie extrémne dobre v testoch zimných pneumatík v celej Európe. S blížiacou sa zimou európske motoristické časopisy testujú zimné pneumatiky s najbežnejšími rozmermi pre najrôznejšie typy vozidiel a pneumatiky Goodyear pritom trvale vyhodnocujú ako jedny z najlepších.
Rodina UltraGrip zbiera zlato
Rodinu zimných pneumatík UltraGrip si obľúbila najmä nemecká tlač. UltraGrip 9 získala prvé miesto v teste nemeckého automotoklubu ADAC[1] zameranom na významný segment osobných vozidiel strednej triedy (v teste ich zastupoval Mercedes-Benz triedy C), v ktorom bola ocenená za svoju výkonnosť na mokrej a snehom pokrytej vozovke a za nízku spotrebu.
Najnovšia generácia rodiny UltraGrip Performance bola uvedená na trh v tomto roku a hneď si odniesla zlato z testu časopisu Auto Motor und Sport[2] zameraného na vozidlá nižšej strednej triedy (v teste ich zastupoval Volkswagen Golf). Na časopis spravila dojem „jej rovnováha a trakcia na každom povrchu a vynikajúca odolnosť voči aquaplaningu“. Popri tom si UltraGrip Performance zabezpečila prvé miesto i v teste časopisu Auto Strassenverkehr[3], ktorý pneumatiku vychvaľuje za precízne vedenie, odolnosť proti aquaplaningu a za nízku vnútornú hlučnosť.
Britský časopis Auto Express v súlade s nemeckými kolegami udelil pneumatike UltraGrip zlato v teste[4], ktorého sa zúčastnilo sedem konkurenčných pneumatík. Pneumatika podľa nej podáva „skvelý celkový výkon“.
Ďalšie úspechy zahŕňajú odporúčania na novú pneumatiku UltraGrip od ACE/GTÜ[5], pneumatiku UltraGrip 9 od Auto Zeitung[6] a pneumatiku UltraGrip SUV od časopisu OFF ROAD[7].
Veľmi nás teší, že si Goodyear UltraGrip vedie vo všetkých testoch tak dobre. Naším poslaním je dodávať pneumatiky s vynikajúcou priľnavosťou na mokrej vozovke, na ľade i na snehu, a tým poskytnúť bezpečnú jazdu a brzdný výkon bez ohľadu na podmienky, ktoré v zime panujú. Výsledky týchto testov ďalej posilňujú naše odhodlanie prispievať k zvyšovaniu bezpečnosti cestnej dopravy a k zabezpečeniu pokojnej a bezproblémovej jazdy na pneumatikách Goodyear rodinám v celej Európe,“ uviedol Alexis Bortoluzzi, Goodyear Marketing Director Consumer EMEA.
Viac informácií o značkách Goodyear a Dunlop nájdete na twitterovom účtu @goodyearpress.

[1] ADAC (DE) Stiftung Warentest – 22. septembra 2015 - rozmer 165 / 70R14 81T - podrobnosti na
: https://presse.adac.de/meldungen/technik/adac-winterreifentest-2015-fuenf-modelle-sind-gut.htm
[2] Auto Motor und Sport (DE) – číslo 21/2015 – vyšlo 1. októbra 2015 – rozmer 225/50R17 98V
[3] Auto Strassenverkehr (DE) – číslo 22/2015 – rozmer 225/50R17 98V